aanrijding met letselschade

Wat te doen na een aanrijding met letsel?

  • Maximale schadevergoeding
  • Gegarandeerd kosteloze hulp
  • Betrouwbaar, deskundig en daadkrachtig

Het kan zomaar ineens gebeuren: een aanrijding met letsel. Je raakt betrokken bij een aanrijding en raakt daarbij gewond. Je hebt direct last van hoofdpijn, nekpijn, draaierigheid en pijn aan je schouder. Dat kan wijzen op een whiplash. Of je hebt botbreuken, verwondingen of ander letsel. Maar wat doe je dan? In dit artikel geeft Letselschade Nederland tips over hoe te handelen na een aanrijding met letsel.

Waarom moet ik direct naar de huisarts na een achterop aanrijding?

Het is heel belangrijk om dan direct naar je huisarts te gaan, zodat deze je kan zeggen wat je het beste kunt doen, om te voorkomen dat de klachten die je hebt overgehouden aan het ongeval lang zullen aanhouden. Verder is het voor je letselschadezaak noodzakelijk dat je je schade laat vaststellen door een medisch professional en een medisch dossier opbouwt. Je hebt dit nodig om de wederpartij te bewijzen dat je door het ongeval deze klachten hebt gekregen.

Vraag namen en adressen van getuigen

Zonder getuigen is het lastig de aansprakelijkheid rond te krijgen, wanneer de tegenpartij ontkent wat er gebeurd is. Ten tijde van het ongeval willen tegenpartijen nog wel eens toegeven dat het hun schuld is, maar vaak blijkt dat zij later hun woorden ontkennen. Om je letselschade vergoed te krijgen is het natuurlijk noodzakelijk dat de aansprakelijkheid door de tegenpartij erkend wordt. Daarom is het verstandig om op zoek te gaan naar getuigen.

Waren er omstanders bij het ongeval? Vraag of zij laten een getuigenverklaring willen afleggen en noteer hun namen en adresgegevens. Mocht je dit vergeten zijn of is er niemand in de buurt, dan is het ook nog een optie om te kijken of er beveiligingscamera’s zijn. Ook de opnames hiervan kunnen namelijk als bewijs dienen.

Aanrijding met letsel? Houd al je schade bij

Om het schadebedrag waar je recht op hebt aannemelijk te maken, zal je moeten bewijzen dat je ook echt die kosten hebt gemaakt. Daarom is het aan te raden om alle kosten die je maakt, nauwkeurig bij te houden. Denk aan:

  • Nota’s van doktersrekeningen
  • Vervangend vervoer
  • Hulp in de huishouding of bij het uitlaten van je hond
  • Reparaties aan je auto, mobiele telefoon en kleding
  • Een vakantie die je moest afzeggen of andere kosten die nu geen nut meer hebben (zoals een sportschoolabonnement)
  • Inkomsten die je misloopt, uit loondienst maar bijvoorbeeld ook bij zwart werk

Hoe gedetailleerder het dossier is dat je maakt van je kosten en schade, hoe makkelijker het voor je wordt om een schadevergoeding te claimen.

Wacht niet te lang met het aansprakelijk stellen van de wederpartij

Als je te lang wacht met het aansprakelijk stellen van de wederpartij na een aanrijding met letsel, dan kan het zijn dat je zaak verloopt en je geen recht meer hebt op een schadevergoeding. Dat zou zonde zijn! Ga daarom zo snel mogelijk aan de slag om de wederpartij een aansprakelijkheidsbrief te sturen en je ervan te verzekeren dat je je schadeclaim spoedig kunt indienen.

Schakel een ervaren letselschadeadvocaat in

Je kunt uw letselschade natuurlijk ook zelf claimen, maar het is beter om direct vanaf het begin een ervaren en deskundig letselschadespecialist in te schakelen die je letselschade gaat claimen. Deze weet hoe zo’n proces van schade claimen bij een aanrijding met letsel in zijn werk gaat, en kan je met veel kennis en ervaring bijstaan. Twijfel je welke letselschade jurist goed is? Vul het contact formulier in en wij helpen je gratis aan een betrouwbare en onafhankelijke expert. Wij werken alleen met de beste letselschadejuristen, die bekend staan om hun persoonlijke werkwijze. Bij hen voelen de cliënten zich nooit een nummertje, maar altijd gezien als persoon met een verhaal.

Neem vandaag nog contact op!

Diensten

Wat kunnen wij voor jou doen: Wij helpen je bij het claimen van je letselschade. Je bent gegarandeerd van de beste hulp en dat geheel gratis!

Team

De juristen die voor Letselschade-Nederland werken zijn allen zeer daadkrachtig en weten hoe zij je kunnen helpen bij het claimen van uw schade.

Tarieven

De juristen brengen géén werkzaamheden in rekening bij letselschadeslachtoffers. Je krijgt dat in het eerste contact schriftelijk door ons bevestigd.