Letselschade Nederland

Letselschade advocaat

 • Maximale schadevergoeding
 • Gegarandeerd kosteloze hulp
 • Betrouwbaar, deskundig en daadkrachtig

Letselschade advocaat of letselschade jurist – waar kies ik voor? 

Wanneer je letselschade hebt opgelopen, ga je natuurlijk zo snel mogelijk op zoek naar een belangenbehartiger. Er zijn een heleboel partijen die je wel willen vertegenwoordigen en je zaak in behandeling willen nemen. Maar wie kies je? Waar moet je rekening mee houden bij het maken van je keuze? En, heel belangrijk: kies je voor een letselschade advocaat of een letselschade jurist? 

De keuze voor een letselschade advocaat of letselschade jurist heeft verschillende gevolgen voor jou. Op deze pagina leggen wij deze gevolgen voor je zaak uit en geven we advies over de voordelen van beide partijen. Zo kan je een weloverwogen keuze maken voor wie je bijstaat bij je letselschadeclaim. 

De drie grootste verschillen tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist zijn: 

 • Een verschil in de kosten voor jou als cliënt 
 • Een verschil in opleiding 
 • Een verschil in wat voor zaken zij mogen voeren 

Verschil tussen een advocaat en een jurist 

Zowel een letselschade advocaat als een letselschade jurist zijn specialist in de rechten en dan specifiek het recht rondom letselschade. Het grootste verschil tussen een advocaat en een jurist, is dat een advocaat mag procederen voor de rechtbank. Een jurist mag alleen procedures voeren voor de kantonrechter. Hierbij is er een limiet gesteld op het bedrag waar het over mag gaan, namelijk € 25.000.  

Juristen en advocaten hebben beiden een opleiding rechten afgerond en wellicht een masteropleiding gedaan daarna. Een advocaat moet daarnaast nog beëdigd worden na aan stage als advocaat-stagiaire en jaarlijks allerlei cursussen doen.  

Wanneer je bijstand wilt bij het claimen van een schadevergoeding, is het vaak niet zo relevant of je kiest voor een letselschade advocaat omdat deze mag procederen voor de rechtbank. De meeste letselschade zaken kunnen namelijk buiten de rechtbank om geregeld worden. 

No cure no pay versus kosteloos voor het slachtoffer 

Een ander groot verschil waar jij als slachtoffer veel van zult merken, is het verschil in kosten tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist. De kosten van een letselschade advocaat liggen in de meeste gevallen hoger dan die van een letselschade jurist. Daarnaast mag een letselschade jurist gratis werken voor het slachtoffer – hij of zij dient de nota dan in bij de wederpartij of diens verzekeraar. 

Een letselschade advocaat biedt soms een no cure no pay-regeling aan. Dit houdt in dat hij of zij een percentage krijgt van het bedrag dat jij aan schadevergoeding ontvangt, en als het hem of haar niet lukt om de zaak rond te krijgen hoef je niets te betalen. Het is echter niet aan te raden om in zo’n soort constructie te stappen. In het geval van letselschade heb jij als slachtoffer vaak sowieso recht op een schadevergoeding. Je zult dan altijd een deel kwijt zijn aan je letselschade advocaat, terwijl je een letselschade jurist niets hoeft te betalen. Dit is zonde, want je hebt het gehele bedrag dat je aan schadevergoeding krijgt nodig om de kosten die jij naar aanleiding van het ongeval maakt, te vergoeden.  

Wanneer er sprake is van een ingewikkelde zaak waarin het moeilijk is om de aansprakelijkheid van de wederpartij rond te krijgen, kan een letselschade advocaat meer voor je betekenen. 

Wat is de beste keuze? 

Wanneer je letselschade hebt opgelopen, vraag je je af of je beter kunt kiezen voor een letselschade advocaat of een letselschade jurist. Wat de beste keuze is, hangt van je situatie af. Wij raden in het grootste deel van de gevallen aan om te kiezen voor een letselschade jurist. Waarom? Omdat de meeste letselschadezaken buiten de rechtbank om geregeld kunnen worden. Dit is niet alleen praktischer, dit scheelt ook veel stress en strijd. En daarnaast kost het jou als letselschadeslachtoffer geen cent! 

Zit je in een ingewikkelde strijd over wie er aansprakelijk is? Weigert de wederpartij ook maar een greintje toe te geven? En gaat het om een heel groot bedrag? Dan kan het zijn dat je naar de rechtbank moet. Neem voor je dat besluit echter altijd contact op met een letselschade bureau. Zij kunnen je kosteloos adviseren over de beste aanpak. 

Laat je schade claimen door een expert 

Wanneer je ervoor kiest om hulp te zoeken bij Letselschade Nederland, zorgen wij dat je zaak in behandeling wordt genomen door juristen uit de top 10 letselschade juristen van Nederland. De experts waar wij mee werken zorgen ervoor dat je de hoogste schadevergoeding krijgt waar je recht op hebt. 

 • Zij nemen je dossier direct in behandeling; 
 • Ze gaan voor een persoonlijke aanpak; 
 • Je krijgt een persoonlijke jurist die met volle kracht aan jouw zaak werkt; 
 • Deskundige juristen met goede kennis van de jurisprudentie; 
 • Zij komen bij je op huisbezoek om je zaak te bespreken. 

Neem contact op voor directe behandeling van je zaak 

Wanneer je het contactformulier op de website invult, nemen wij vandaag nog contact op. Wij bespreken je zaak en kijken wat er nodig is voor jou om de hoogste schadevergoeding in de wacht te slepen. Je kunt rekenen op bijstand van goede letselschadeprofessionals.  

Heb je vragen over je zaak? Wil je bijstand bij het indienen van je schadeclaim? Weet je niet waar je moet beginnen bij het aansprakelijk stellen van de wederpartij? Wij zijn er voor je.  

Diensten

Wat kunnen wij voor jou doen: Wij helpen je bij het claimen van je letselschade. Je bent gegarandeerd van de beste hulp en dat geheel gratis!

Team

De juristen die voor Letselschade-Nederland werken zijn allen zeer daadkrachtig en weten hoe zij je kunnen helpen bij het claimen van uw schade.

Tarieven

De juristen brengen géén werkzaamheden in rekening bij letselschadeslachtoffers. Je krijgt dat in het eerste contact schriftelijk door ons bevestigd.