aanrijding met letselschade

Letselschade

 • Maximale schadevergoeding
 • Gegarandeerd kosteloze hulp
 • Betrouwbaar, deskundig en daadkrachtig

Letselschade – wat te doen als je slachtoffer bent geworden? 

Een ongeluk zit helaas in een klein hoekje. In het verkeer, op de werkvloer, tijdens je vrijetijdsbesteding, in de supermarkt of het ziekenhuis… Je kunt zomaar ineens in een ongeval terecht komen. Een ongeval met letselschade. Wat doe je dan? 

Wanneer je letselschade is ontstaan door toedoen van een ander – direct of indirect – dan heb je recht op een schadevergoeding. Een ongeluk met letselschade zorgt meestal voor hoge kosten. Hoe zorg je dat je de kosten die daarbij komen kijken vergoed krijgt?  

Het goede nieuws is dat je recht hebt op hulp bij je zaak. Een professionele letselschade advocaat of letselschadejurist kan je dossier in behandeling nemen en zorgen dat je claim de hoogst mogelijke schadevergoeding krijgt. Maar je weet niet waar te beginnen, en wilt er zeker van zijn dat je geen verkeerde dingen doet. Je wilt hulp bij het vergoed krijgen van je schade, omdat je weet dat je zaken over het hoofd zal zien als je het in je eentje voor elkaar probeert te krijgen. Bovendien ben je al genoeg tijd en energie kwijt aan het herstellen van je letsel. Je vraagt je af:

Hoe krijg ik mijn letselschade vergoed?

Dit is een veel gehoorde vraag. Het antwoord daarop is simpel: schakel een jurist in die gespecialiseerd is in letselschade! Deze neemt de taak van het claimen van je schadevergoeding van je schouders. Maar juist dat is voor veel mensen lastig. Slachtoffers van letselschade zijn kwetsbaar. Door hun letsel, door hun lichamelijke beperkingen en hun klachten. En omdat ze nooit eerder met letselschade te maken hebben gehad – het is niet bepaald iets wat op de basisschool onderwezen wordt. Hoe vindt iemand dan de persoon die hem of haar verder kan helpen? Zonder meteen enorm in de kosten te lopen?

Vul het contactformulier in en wij zorgen ervoor dat een ervaren letselschadejurist contact met je opneemt. Je krijgt dan een persoonlijke jurist toegewezen, die je dossier meteen oppakt.

Wat is letselschade? 

Er is sprake van letselschade wanneer je betrokken raakt bij een ongeval en daar geestelijk en/of lichamelijk letsel bij oploopt. Bijvoorbeeld als je je knie breekt, een whiplash hebt of een trauma ontwikkelt door het ongeval. Letselschade is de materiële en immateriële schade die daarbij komt kijken. Bijvoorbeeld de kosten van het ziekenhuis, misgelopen inkomsten omdat je je werkzaamheden niet meer kunt uitvoeren, of een stukgelopen huwelijk omdat je kampt met mentale problemen na het ongeval. 

Je kunt letselschade oplopen op allerlei manieren. Bijvoorbeeld door: 

Je hebt schade opgelopen door andermans fout, en je wil hiervoor een compensatie ontvangen. Hier heb je ook ten volste recht op!  

Wat moet ik doen als ik letselschade heb opgelopen? 

Wanneer je letselschade oploopt, wil je de hoogst mogelijke schadevergoeding krijgen voor je schade. Maar hoe pak je dat aan? Hieronder vind je een stappenplan dat je kunt volgen om jezelf te verzekeren van een zo hoog mogelijke schadevergoeding. 

Stappenplan bij letselschade 

Dit zijn de acties die je kunt ondernemen vlak na het ongeval: 

 • Noteer de gegevens van de betrokken partij. 
 • Noteer de gegevens van eventuele getuigen en vraag of zij een verklaring willen afleggen. 
 • Breng jezelf in veiligheid. 
 • Ga naar de huisarts of naar het ziekenhuis om je schade te laten vaststellen. 
 • Maak foto’s van de situatie van het ongeval. 
 • Registreer of er (beveiligings)camera’s aanwezig zijn waarvan je later eventueel het beeld kunt opvragen. 

Wanneer je jezelf in veiligheid hebt gebracht en een beetje bent bekomen, onderneem je de volgende stappen om het claimen van een vergoeding zo makkelijk mogelijk te maken: 

 • Stel de wederpartij aansprakelijk (doe dit zo snel mogelijk om verjaring van de zaak te voorkomen). 
 • Houd nauwkeurig bij welke kosten je allemaal maakt naar aanleiding van het ongeval – bewaar ook bonnetjes en facturen. 
 • Neem contact op met een letselschadeprofessional of –kantoor om de zaak in behandeling te laten nemen. 

Krijg ik een schadevergoeding? 

Wanneer je het slachtoffer bent geworden van een ongeval met letsel, heb je in het grootste deel van de gevallen recht op een vergoeding van je schade door de aansprakelijke partij. Daarvoor moet je de wederpartij aansprakelijk stellen en een schadeclaim indienen. 

Je vraagt je misschien af: hoeveel schadevergoeding kan je krijgen? Wat is de hoogte van mijn uitkering? Dat verschilt per geval en is afhankelijk van je schadeposten. 

Soorten schadeposten 

De hoogte van je uitkering aan schadevergoeding hangt dus af van welk kosten je maakt. Het uitgekeerde bedrag kan bestaan uit een vergoeding voor: 

 • gemaakte dokterskosten, bijvoorbeeld voor een operatie of het maken van een scan;
 • verloren eigen risico;
 • reparatie aan beschadigd eigendom;
 • misgelopen inkomsten (ook uit zwart werk); 
 • reiskosten;
 • kosten zonder nut (zoals een vooraf geboekte vakantie of sportschoolabonnement waar je door je letsel niets meer aan hebt);
 • kosten voor huishoudelijke hulp; 
 • smartengeld, een vergoeding voor het immateriële leed (pijn, smart en verdriet) dat je heeft geleden. 

Berekenen smartengeld 

Deze laatste schadepost, smartengeld, lijkt misschien moeilijk te berekenen. En dat is hij ook. Hoe valt er een prijskaartje te hangen aan geestelijk leed? Wanneer je een belangenbehartiger inschakelt, maakt deze aan de hand van eerdere uitspraken een berekening van het bedrag dat je kunt claimen aan smartengeld. 

Zorg voor een deskundige belangenbehartiger

Vraag je je af:

Hoe vind ik een goede letselschadejurist? Of de beste letselschade advocaat van Amsterdam, Rotterdam, Breda of waar dan ook in Nederland?

Er zijn heel veel partijen op de markt die geld willen verdienen aan slachtoffers van letselschade. Vind daar maar eens de goede tussen! Waar ben je naar op zoek? Als kwetsbaar slachtoffer van letselschade, is het fijn als je persoonlijke hulp krijgt. Dat je één belangenbehartiger krijgt toegewezen en niet telkens een ander aan de lijn hebt, zodat je je verhaal opnieuw en opnieuw moet vertellen. Dat je belangenbehartiger:

 • de toedracht van je situatie goed kent, zodat je je gehoord voelt;
 • ervaren is, zodat hij of zij weet met welke schadeposten je allemaal te maken krijgt;
 • makkelijk bereikbaar is, zodat je daar altijd terecht kunt met vragen;
 • als jij dat wilt bij jou op huisbezoek komt, zodat je geen lange reis hoeft te maken om hem of haar persoonlijk te zien.

Als slachtoffer van letselschade, heb je recht op gratis bijstand van een jurist die je belangen behartigt. Bij Letselschade Nederland kunnen we je onmiddellijk koppelen aan een kundige letselschadejurist. Waar je ook woont. Al onze juristen:

 • staan bekend om hun persoonlijke werkwijze;
 • hebben meer dan 15 jaar ervaring met het behandelen van letselschadezaken;
 • rijden zonder problemen het hele land door om op huisbezoek te gaan bij cliënten;
 • hebben oog voor de wensen en behoeften van de cliënt;
 • zijn ervaren, doortastend en werken snel;
 • zijn makkelijk te bereiken door onze ruime openingstijden;
 • gaan altijd voor de hoogst mogelijke schadevergoeding.

Persoonlijke juridische hulp bij letselschade

Wij zijn er voor jóu. Al onze juristen hebben dit vak gekozen omdat zij voor het slachtoffer willen werken en met liefde en toewijding strijden voor een eerlijke schadevergoeding. Onze cliënten roemen ons om onze persoonlijke en daadkrachtige aanpak.

Wij hopen je met onze gratis brochure op weg te helpen bij je speurtocht naar een goede belangenbehartiger. De juristen waarmee wij samenwerken zijn allen zeer ervaren, staan achter de beginselen van de Nederlandse Letselschade Raad en werken volgens de normen van het Letselschade Keurmerk Nederland. Tevens onderschrijven zij de Gedragscode Behandeling Letselschade. Zo weet je dat je een onafhankelijke en gespecialiseerde jurist toegewezen krijgt! In vrijwel alle gevallen kunnen deze juristen gratis voor je aan het werk!

Vraag onze gratis brochure over letselschade aan om jezelf verder te informeren!

Direct teruggebeld worden? Vul het formulier hiernaast in!

Diensten

Wat kunnen wij voor jou doen: Wij helpen je bij het claimen van je letselschade. Je bent gegarandeerd van de beste hulp en dat geheel gratis!

Team

De juristen die voor Letselschade-Nederland werken zijn allen zeer daadkrachtig en weten hoe zij je kunnen helpen bij het claimen van uw schade.

Tarieven

De juristen brengen géén werkzaamheden in rekening bij letselschadeslachtoffers. Je krijgt dat in het eerste contact schriftelijk door ons bevestigd.