paardrij ongeval

Paardrij ongeval

 • Maximale schadevergoeding
 • Gegarandeerd kosteloze hulp
 • Betrouwbaar, deskundig en daadkrachtig

Heb je letselschade door een paardrij ongeval? Schade opgelopen omdat je bijvoorbeeld van een paard bent gevallen op de manege, door een paard gebeten bent of op een andere manier bij een ongeval met een paard betrokken bent geraakt? Dan vraag je je vast af wie er opdraait voor je schade. 

Goed nieuws: de eigenaar van het paard waarmee je een paardrij ongeval hebt gehad, is in veel van de gevallen aansprakelijk voor de schade! Dat betekent dat je bij hem of haar een schadevergoeding kunt claimen. Zo hoef je niet zelf de kosten te betalen die er komen kijken bij het ongeval. 

Wat als je een ongeval met een paard hebt? 

Paardrijden is een fantastische manier om je vrije tijd te besteden. Maar het kan ook gevaarlijk zijn! Als het paard gaat bokken en je valt ervan af, Kan je bijvoorbeeld kneuzingen en botbreuken oplopen. Maar ook ernstiger letsel ligt op de loer, zoals verlamming. Het is dus uitkijken geblazen. 

Wat als je inderdaad letsel oploopt door een paardrij ongeval? Door (zoals eerder genoemd) een val van het paard, omdat een paard je beet of trapte, een verkeersongeval met een paard of omdat er iets anders misging waar het paard bij betrokken was. Dan heb je schade, die in de kosten kan lopen. Bijvoorbeeld: 

 • Ziekenhuiskosten en doktersrekeningen die niet vergoed worden door de verzekering 
 • Het eigen risico dat je kwijt bent 
 • Inkomsten die je verliest omdat je niet kan werken 
 • Kosten voor vervangend vervoer 
 • Smartengeld voor de emotionele schade die je hebt geleden 
 • Kosten voor het vervangen van beschadigde bezittingen, zoals een smartphone, bril of kleding 

Wie moet deze kosten betalen? 

Aansprakelijkheid 

In alle gevallen van letselschade is een hele belangrijke vraag: wie draagt de aansprakelijkheid? Wie is er (wettelijk) aan te rekenen als verantwoordelijke voor het ongeval? Deze persoon draagt de verantwoordelijkheid voor het vergoeden van de kosten van het slachtoffer. Dit is ook het geval bij een paardrij ongeval. 

Het interessante in een ongeval met een dier, is dat het dier vaak de schuld heeft aan het ongeval. Maar deze kan niet wettelijk aansprakelijk gehouden worden – het is immers een dier! Daarvoor gaan we naar het Burgerlijk Wetboek, Artikel 6:179: 

“De bezitter van het dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad”. 

Wanneer er schade is toegebracht door een dier, dan is de eigenaar van dit dier de aansprakelijke partij. Ook als het gaat om bedrijfsmatig gebruik van het dier (bijvoorbeeld bij verhuur door een manege), dan is de eigenaar aansprakelijk.  

Dit vloeit voort uit iets dat ‘risicoaansprakelijkheid’ heet. Dieren en paarden dus ook, kunnen getraind worden, maar zijn van nature onvoorspelbaar. Er valt bijvoorbeeld geen rekening te houden met een situatie waarin het dier onverhoopt schrikt en op hol slaat. De wet gaat ervan uit dat dit is waar de bezitter rekening mee houdt bij de aanschaf van het dier. De meeste bezitters zijn dan ook verzekerd voor het geval dat hun dier schade aanricht bij een ander. 

Paardrij ongeval: hoe nu verder? 

Wilt je je schade vergoed krijgen door de eigenaar van het dier waarmee je een ongeval had? Dan zal je deze aansprakelijk moeten stellen en je schadevergoeding moeten claimen. Dit is vaak een heel proces, waar veel bij komt kijken. 

Gelukkig heb je recht op gratis professionele bijstand door een letselschadejurist. Letselschade Nederland brengt je graag in contact met de beste letselschadespecialisten die je zaak in behandeling nemen. 

 • Zij werken met oog voor jou als slachtoffer, door je proactief op de hoogte te houden, daadkrachtig te werk te gaan en de hoogste schadevergoeding binnen te slepen. 
 • Zij zijn goed bereikbaar door ruime telefonische openingstijden, kantoren door het hele land én omdat zij op huisbezoek komen. 
 • Zeer professioneel met meer dan 15 jaar ervaring in het vak. 

Neem vandaag nog contact op! 

Wanneer je je vraag invult in het contactformulier of ons belt op 020-214 99 00, nemen wij vandaag nog contact met je op om je te adviseren over je zaak met een paardrij ongeval. 

Diensten

Wat kunnen wij voor jou doen: Wij helpen je bij het claimen van je letselschade. Je bent gegarandeerd van de beste hulp en dat geheel gratis!

Team

De juristen die voor Letselschade-Nederland werken zijn allen zeer daadkrachtig en weten hoe zij je kunnen helpen bij het claimen van uw schade.

Tarieven

De juristen brengen géén werkzaamheden in rekening bij letselschadeslachtoffers. Je krijgt dat in het eerste contact schriftelijk door ons bevestigd.