Schadeclaim

 • Maximale schadevergoeding
 • Gegarandeerd kosteloze hulp
 • Betrouwbaar, deskundig en daadkrachtig

Ben je door een ongeval het slachtoffer geworden van letselschade? En wil je een vergoeding aanvragen voor deze schade? Dan zal je bij de wederpartij een schadeclaim moeten indienen. Dit claimen van je schade is een heel proces, waar je misschien wel tegenop ziet. Er komt een hoop bij kijken en het kan in sommige gevallen veel stress en discussie opleveren. Maar je hoeft niet bang te zijn en daarom het er maar bij te laten zitten: met de juiste hulp krijg je precies de schadevergoeding waar je recht op hebt!

Wie is de aansprakelijke partij?

Als je een schadeclaim wil indienen voor letselschade, dan moet je weten bij wie. Wie draait er op voor je schade? Dat is de aansprakelijke partij. Degene die aansprakelijk is voor en dus schuldig is aan het ongeval. In sommige gevallen is dat heel duidelijk, bijvoorbeeld als je op straat wordt aangereden buiten je schuld om. Maar bij een verkeersongeluk kan de aansprakelijkheidsvraag ook ingewikkelder zijn, zeker als er sprake is van gedeelde schuld.

Bovendien ligt de aansprakelijkheid soms wettelijk op een andere plek dan de ‘schuld’. Ben je het slachtoffer geworden van een ongeval met een dier? Dan is in de meeste gevallen de eigenaar van dat dier de aansprakelijke partij en kan je bij hem of haar een schadeclaim indienen. Heb je een ongeluk op de werkvloer gehad? Dan kan het zijn dat je werkgever aansprakelijk is voor de schade.

Soms is er discussie over wie er aansprakelijk is en in hoeverre er sprake is van eigen schuld of gedeelde schuld. Je kunt de volgende dingen doen om dit makkelijker te maken:

 • Verzamel zo veel mogelijk bewijsmateriaal. Maak bijvoorbeeld foto’s van de plek van het ongeval en van je letsel;
 • Ga op zoek naar getuigen en noteer hun contactgegevens;
 • Schakel de hulp in van een ervaren letselschadespecialist die de discussie voor je voert.

Hoe stel je de wederpartij aansprakelijk?

Je stelt de wederpartij aansprakelijk door het sturen van een aansprakelijkheidsbrief. Dit kan je zelf doen, maar je kunt dit ook door je belangenbehartiger laten doen – dat scheelt jou werk en bovendien heeft deze de kennis in huis om de aansprakelijkheidsstelling zo soepel mogelijk te laten verlopen. In de meeste gevallen is de wederpartij verzekerd en gaat het gesprek tussen jou (of je belangenbehartiger) en de verzekeraar. Heb je de letselschade opgelopen door toedoen van een bekende, dan hoef je je dus geen zorgen te maken dat je relatie met deze persoon verstoord raakt.

Schadeclaim: welke schade kan je claimen?

Je vraagt je misschien af wat de hoogte is van je schadevergoeding of welke schade je allemaal kunt claimen bij letselschade. De schadeposten zijn zeer uiteenlopend. Kort gezegd gaat het om alle soorten kosten die je niet had gemaakt als je het ongeval niet had gehad. Daarnaast gaat het om de kosten die komen kijken bij het zo normaal mogelijk voortzetten van je leven na het oplopen van letselschade. Je kunt denken aan:

 • Rekeningen voor medicatie en het ziekenhuis
 • Eigen risico dat je moet betalen
 • Kosten voor aanpassingen aan je woning
 • Vervoerskosten
 • Misgelopen inkomsten (omdat je je werkzaamheden niet kunt uitvoeren)
 • Huishoudelijke hulp
 • Hondenuitlaatservice
 • Kosten zonder nut (zoals een vakantie die je niet meer kunt maken of een sportschoolabonnement waar je geen gebruik van kunt maken)
 • De kosten van je belangenbehartiger
 • Een vergoeding voor studievertraging
 • Smartengeld als compensatie van al je immateriële leed

Zoals je ziet zijn er een hoop schadeposten, en dit is slechts een selectie als voorbeeld. Zoals je je kunt voorstellen, is het dus een goed idee om een belangenbehartiger te vragen de schadeberekening voor je te doen. Dat scheelt jou uitzoekwerk en zorgt dat je niets over het hoofd ziet.

Wil je je schadeclaim laten regelen door een letselschadespecialist?

Neem contact met ons op! Wij werken met letselschadejuristen die jarenlange ervaring hebben in het vakgebied. Zij verdiepen zich in je situatie en doen er alles aan om je schade vergoed te krijgen.

Diensten

Wat kunnen wij voor jou doen: Wij helpen je bij het claimen van je letselschade. Je bent gegarandeerd van de beste hulp en dat geheel gratis!

Team

De juristen die voor Letselschade-Nederland werken zijn allen zeer daadkrachtig en weten hoe zij je kunnen helpen bij het claimen van uw schade.

Tarieven

De juristen brengen géén werkzaamheden in rekening bij letselschadeslachtoffers. Je krijgt dat in het eerste contact schriftelijk door ons bevestigd.