Afkortingen

Afkortingen rondom letselschade

  • Maximale schadevergoeding
  • Gegarandeerd kosteloze hulp
  • Betrouwbaar, deskundig en daadkrachtig

Wat betekenen deze afkortingen?  

Wanneer je in aanraking komt met letselschade, bijvoorbeeld omdat je een ongeval op de werkvloer hebt gehad of een geliefde van je in een aanrijding terecht is gekomen, vliegen de juridische termen en afkortingen je om de oren. Wij helpen je chocola maken van de afkortingen die je tegenkomt. Zodat je niet het gevoel hebt dat je van een afstandje toekijkt, maar echt weet wat er in je letselschadezaak gebeurt.  

Wil je meer weten over termen rondom letselschade? Zie dan onze juridische woordenlijst letselschade.

Afkortingen 

Je bent tijdens je letselschadetraject of het letselschadetraject van je geliefde vast al een aantal termen en jargon tegengekomen. Vaak zorgen bepaalde afkorting voor verwarring. Wat is BGK? Waar staat de afkorting SVI voor? Dit betekenen de volgende afkortingen:  

SAF  

SAF staat voor (Europees) Schade-aanrijdingsformulier. Dit is een formulier dat je altijd in je auto dient te hebben. Wanneer je een verkeersongeval hebt, vul dit formulier in samen met de andere betrokken partij. Hiermee kan worden beoordeeld wie de aansprakelijke partij is.  

BGK  

Één van de afkortingen die je tegen kun komen, is BGK. Dit staat voor buitengerechtelijke kosten, oftewel de kosten die buiten de rechtbank om gemaakt worden om de kosten te verhalen op de wederpartij. Bijvoorbeeld de reis- en loonkosten van een jurist of advocaat.  

PM  

Een van de andere afkortingen die je wellicht hoort, is PM ofwel pro memorie. Een schadepost wordt als pro memorie aangehaald als op het moment nog niet duidelijk is wat de complete omvang van de schade is. Deze wordt later vastgesteld.  

SVI  

Wellicht ben je naast de bovenstaande afkortingen ook SVI tegengekomen, kort voor schadeverzekering inzittenden. Deze verzekering dekt de kosten die jij en je inzittenden maken als jullie het slachtoffer worden van een verkeersongeluk 

WAM   

WAM is een afkorting voor Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen. De WAM-verzekering is een verzekering die je wettelijk verplicht bent om af te sluiten, zodat je als je schade veroorzaakt, deze altijd kunt vergoeden.  

Zoek een belangenbehartiger om u te helpen met jargon 

Dit is slechts een greep uit de afkortingen, jargon en juridische termen die je tegen zult komen als u in aanraking komt met letselschade en het proces van schade claimen daar omheen. Het is veel werk om dit allemaal alleen uit te zoeken, maar dat is gelukkig niet nodig. Je kunt je namelijk bij laten staan door een jurist of advocaat. En als je kiest voor een jurist, dan is de juridische bijstand gratis! 

Letselschade Nederland kan je in contact brengen met de beste juristen van Nederland, die: 

  • Een persoonlijke behandeling van jou als cliënt voorop hebben staan. 
  • Graag in de auto stappen om bij je op huisbezoek te komen. 
  • Daadkrachtig en proactief de hoogste schadevergoeding voor je eisen. 
  • Expert zijn in de wereld van letselschade, zodat zij al je vragen kunnen beantwoorden. 

Meer vragen? Neem contact op 

Heb je meer vragen over letselschade, over afkortingen, wat bepaalde termen betekenen of iets heel anders? Wil je je zaak in behandeling laten nemen door een ervaren belangenbehartiger? Of wil je iets anders bespreken met een jurist gespecialiseerd in letselschade? Neem dan contact met ons op. Vul het contactformulier in of bel ons op, en je krijgt meteen iemand aan de telefoon die je verder kan helpen. Onze adviesgesprekken zijn altijd vrijblijvend en verplichten je tot niets! 

Diensten

Wat kunnen wij voor jou doen: Wij helpen je bij het claimen van je letselschade. Je bent gegarandeerd van de beste hulp en dat geheel gratis!

Team

De juristen die voor Letselschade-Nederland werken zijn allen zeer daadkrachtig en weten hoe zij je kunnen helpen bij het claimen van uw schade.

Tarieven

De juristen brengen géén werkzaamheden in rekening bij letselschadeslachtoffers. Je krijgt dat in het eerste contact schriftelijk door ons bevestigd.