Gebeten door een hond

 • Maximale schadevergoeding
 • Gegarandeerd kosteloze hulp
 • Betrouwbaar, deskundig en daadkrachtig

Letselschade door hondenbeet

Je bent gebeten door een hond. Je hebt lichamelijke verwondingen opgelopen door een hondenbeet. Nu heb je recht op schadevergoeding voor het letsel. De bij ons aangesloten letselschade juristen zijn ervaren in het claimen van vergoedingen voor letselschade als gevolg van een hondenbeet. Wij helpen jou dezelfde dag nog om de schade vergoed te krijgen.

Heb je letselschade omdat je:

 • Bent gebeten door een hond
 • Omver bent gelopen door hond
 • Een andersoortige bijtwond hebt opgelopen

Neem dan meteen contact met ons op voor gratis juridisch advies en bijstand. Laat onze juristen gratis je schadeclaim indienen, dan hoef je omtrent de afwikkeling van de schade zelf niets te doen.

Gebeten door een hond

Het kan iedereen overkomen, of je nu veel van honden houdt of het liefst met een grote boog om elke blaffende viervoeter heen loopt. Als een hondenbezitter even niet oplet, merkt een hond dat onmiddellijk. Vaak rent hij dan op een bekende of onbekende persoon af, die, voordat hij het beseft, wordt gebeten. Het doet er niet toe of de hond speels of agressief is: degene die wordt gebeten door een hond, is in korte tijd een slachtoffer geworden.

Als je zoiets meemaakt, is de schrik natuurlijk groot. Je weet immers niet of de hondenbeet kwalijke gevolgen kan hebben. Bij een beet door een wilde hond maak je je zich nog grotere zorgen. Gelukkig is de kans op hondsdolheid in onze streken klein. Desondanks zal je leven na een hondenbeet lang anders zijn dan ervoor.

Schadevergoeding als je bent gebeten door een hond

Verschrikkelijk is het, als de hondenbeet blijvende sporen achterlaat, een litteken of iets nog ernstigers. Wellicht kan je door deze vorm van letselschade enkele dagen je werk niet meer verrichten. Of wellicht ben je langer uit de running. Welke schade je ook lijdt, alle schade zal door de hondenbezitter vergoed moeten worden.

Door een hond gebeten of omver gelopen

Wanneer je door een hond wordt gebeten of je wordt door een hond omver gelopen dan is de bezitter van dat dier aansprakelijk voor je schade. In de meeste gevallen heeft de eigenaar van het dier een aansprakelijkheidsverzekering, zodat deze je schade kan vergoeden.

 • Heb je letselschade door hond?
 • Het lukt onze juristen in 99% van de gevallen om je letselschade vergoed te krijgen!

Voor gratis juridisch advies bij verwondingen door een hondenbeet, neem contact met ons op.

Gebeten door een hond: hondenbezitter altijd aansprakelijk

Een hondenbezitter is op grond van art 6: 179 BW aansprakelijk voor de door de hond aangerichte schade. De hondenbezitter zelf hoeft niets fout te hebben gedaan. Als je letsel oploopt door zijn of haar hond dan is hij of zij altijd aansprakelijk.

Maar daarmee alleen ben je nog niet geholpen: je hebt zeker materiële schade opgelopen en waarschijnlijk ook immateriële schade. Het is niet uitgesloten dat je na deze ervaring bang zal zijn voor alle honden die je nog tegen zult komen.

Ook wanneer je bent gebeten door de hond van de buurman, dan kan je de buurman in goed overleg aansprakelijk stellen voor deze letselschade. De buurman is hiervoor immers verzekerd! Het zou zonde zijn om dit niet te doen, want dan blijft jij met je letselschade zitten.

Een kleine pleister op de wonde is de grote kans op vergoeding van letselschade die door hond is toegebracht. Neem daarom in voorkomende gevallen direct contact op met ons.

Risicoaansprakelijkheid

De aansprakelijkheid voor dieren is geregeld in artikel 6:179 BW: “De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht had gehad.”

Dit klinkt ingewikkeld, maar het komt erop neer dat een eigenaar van een hond eigenlijk altijd aansprakelijk is, als er door toedoen van het dier letselschade wordt veroorzaakt.

Risicoaansprakelijkheid is een vorm van aansprakelijkheid die niet gebaseerd is op schuld of verwijtbaarheid van de eigenaar van het dier, maar op een bepaalde rol, hoedanigheid of kwaliteit. De eigenaar is immers niet degene die jou heeft verwond! Toch is hij of zij aansprakelijk voor je schade. Er hoeft dus geen sprake te zijn van schuld bij de eigenaar van het dier om aansprakelijkheid erkend te krijgen.

Gratis hulp bij letselschade door dieren

Letselschade Nederland zorgt ervoor dat je letselschadezaak tegen de eigenaar van de hond gratis zal worden behandeld door een ervaren letselschadejurist! Zo weet je dat je altijd goed geholpen wordt. Stel je vragen in ons contactformulier en wij beantwoorden ze nog vandaag!

Wat doen onze juristen voor je:

 • De toedracht van het incident duidelijk krijgen
 • Getuigen aanschrijven of bellen om de toedracht te bewijzen
 • Contact opnemen met de verzekeraar van het dier
 • Schade claimen bij de letselschade verzekeraar

Neem contact op!

Je eist een schadevergoeding na aanleiding van een hondenbeet? Vul je naam, e-mailadres en bericht in op het contactformulier, zodat wij je vandaag nog gratis van de gewenste juridische hulp kunnen voorzien.

Diensten

Wat kunnen wij voor jou doen: Wij helpen je bij het claimen van je letselschade. Je bent gegarandeerd van de beste hulp en dat geheel gratis!

Team

De juristen die voor Letselschade-Nederland werken zijn allen zeer daadkrachtig en weten hoe zij je kunnen helpen bij het claimen van uw schade.

Tarieven

De juristen brengen géén werkzaamheden in rekening bij letselschadeslachtoffers. Je krijgt dat in het eerste contact schriftelijk door ons bevestigd.